2018-12-08 10:00Nyheter

Apoteksgruppen prisas för kundbemötande

Apoteksgruppen toppar kategorin kropp och hälsa och placerar sig på en andraplats när flera branscher jämförs i Precont-Pegasus årliga undersökning av kundbemötande i svenska butiker.

Undersökningen visar vilka branscher och kedjor som lyckats bäst med att leverera värde för kunden i det fysiska mötet. Den baseras på 1500 testköp i 10 olika branscher fördelat på 74 kedjor i Sverige och 60 i Norge. Mätpunkterna inkluderar bland annat butiksmiljö, kundbemötande och kunskapsnivå i samtal med kund.

Apoteksgruppen utmärker sig främst när det gäller butiksmiljö, bemötande samt servicegrad vid ankomst till butik.

- Vi jobbar alltid för att våra kunder ska känna sig välkomna och få goda råd om hur de kan vårda och förbättra sin hälsa. Våra apoteksmedarbetare är fantastiska i sitt bemötande och att vi nu prisas för detta känns otroligt roligt. Det är ett värdefullt kvitto på vårt fokus, säger Maria Mårfält, kommunikationschef på Apoteksgruppen.


Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, som är en internationell apotekskedja med apotek i Litauen, Lettland, Estland, Polen och Sverige. Euroapotheca är en av de största apoteksaktörerna i norra Europa med mer än 3800 anställda på drygt 670 apotek. I Sverige finns 197 apotek och ett 40-tal drivs privat av egenföretagare med stöd av Servicekontoret.

Kontaktpersoner

Linda Wakeham
Kommunikationschef Kronans Apotek
Linda Wakeham
PRESSKONTAKT