2012-03-21 14:35Nyheter

Apoteksgruppen rankas högt vad gäller miljöansvar och socialt ansvarstagande

Apoteksgruppen rankas på 17:e plats i en ny undersökning där 200 företag rangordnas av konsumenter utifrån miljöansvar, mänskliga rättigheter, arbetsförhållanden och motverkan av korruption. Över 8 000 konsumenter intervjuades om hur de ser på de 200 största företagen i Sverige. Undersökningen Sustainable Brands 2012 genomfördes mellan november 2011 och januari 2012 av IDG Research, som ingår i mediekoncernen IDG.

För första gången har sex apoteksföretag i år inkluderats i undersökningen. Flera hamnar högt på listan.. Apoteksgruppen hamnar på plats nummer 17 som näst högst inom apoteksbranschen efter Apoteket AB på plats 7.


Apoteksgruppen hamnar på Tio i topp när man listar de tio mest hållbara varumärkena i detaljhandeln. Strax under äldre, mer etablerade varumärken som IKEA, Apoteket och Systembolaget. Vi har på kort tid gjort ett starkt och seriöst intryck. Bidragande faktorer är nog att våra kunder tydligt upplever vår personal som ansvarstagande läkemedelsexperter samt att våra egna varumärken, ELW, har en tydlig miljövänlig profil med Svanenmärkning och rekommendationer från Astma- och allergiförbundet, säger Birgitta Lange Sjöblom, Kvalitetschef på Apoteksgruppen.


TIO I TOPP - Detaljhandel
1. Coop

2. Ica

3. Ikea

4. Apoteket

5. Systembolaget

6. Apoteksgruppen

7. Hemköp

8. Apotek Hjärtat

9. Clas Ohlson

10. Hästens


Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, som är en internationell apotekskedja med apotek i Litauen, Lettland, Estland, Polen och Sverige. Euroapotheca är en av de största apoteksaktörerna i norra Europa med mer än 3800 anställda på drygt 670 apotek. I Sverige finns 197 apotek och ett 40-tal drivs privat av egenföretagare med stöd av Servicekontoret.

Kontaktpersoner

Linda Wakeham
Kommunikationschef Kronans Apotek
Linda Wakeham
PRESSKONTAKT