2010-10-22 11:33Nyheter

Välgörenhetsorganisationer får 50-öringarna

Samtliga nya apoteksaktörer har sedan 50-öringen försvann den 1 oktober haft problem med felaktig avrundning i sina kassasystem. Alla kunder som har betalat med kort har fått en felaktig avrundning uppåt. Apoteket AB som står för kassasystemet som alla apoteksaktörer använder temporärt sedan omregleringen har arbetat med att skyndsamt försöka lösa problemet.

Apoteksgruppen väljer att skänka differensen till Dammsug Sverige, en kampanj vars syfte är att samla in Sveriges alla 50-öringar som blev värdelösa efter den 1 oktober. Pengarna går till BRIS, Childhood och SOS-Barnbyar, som hjälper utsatta barn.

Apoteksgruppen är ett av de företag som Dammsug Sverige har haft ett mycket lyckat samarbete med sedan maj för att samla in och använda 50-öringar för att förbättra barns levnadsvillkor.

________________________________________________________________

För kontakt, ring:
Ola Andersson, marknadschef Apoteksgruppen, telefon 08-563 022 27

Anna Lena Boucht, informationschef Apoteksgruppen, telefon 0703-47 23  05


Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, som är en internationell apotekskedja med apotek i Litauen, Lettland, Estland, Polen och Sverige. Euroapotheca är en av de största apoteksaktörerna i norra Europa med mer än 3800 anställda på drygt 670 apotek. I Sverige finns 197 apotek och ett 40-tal drivs privat av egenföretagare med stöd av Servicekontoret.

Kontaktpersoner

Linda Wakeham
Kommunikationschef Kronans Apotek
Linda Wakeham
PRESSKONTAKT