2022-04-21 06:00Pressmeddelande

Apoteksgruppen är finalister till Årets Varumärkesresa 2022

Vi på Apoteksgruppen är mycket stolta att kunna meddela att vi har utsetts till en av finalisterna i kategorin ”Årets Varumärkesresa” 2022, ett pris som delas ut av Marknadsföreningen i Stockholm (MIS) på det årliga eventet Årets Marknadschef. Utmärkelserna år 2022 går till personer och företag som gjort betydande insatser inom marknadsföring och kommunikation under året som gått. Vinnarna koras den 12 maj på Rigoletto i Stockholm. 

Apoteksgruppen har under de senaste tre åren gjort en märkbar varumärkesförflyttning där avsikten har varit att differentiera, positionera och göra Apoteksgruppen till en tydligare aktör som är valbar och tänkbar för alla kunder. Ett starkt varumärke står i sig självt för över 40 procent av ett bolags omsättning och är därmed avgörande för bolagets framgång.

Inför denna varumärkesresa och förflyttning valde Apoteksgruppen att sätta helt nya externa och interna strategier. Efter alla förändringar kan man idag se att det har skett en ökning både i hjälpt kännedom och tänkbarhet, två viktiga parametrar som ligger till grund för varumärkets möjlighet att växa och stärka affären, sedan Apoteksgruppens nollmätning 2019.

Den största förflyttningen ser Apoteksgruppen bland kvinnor 40–59 år, som är den viktigaste målgruppen kommunikativt och försäljningsmässigt.

”Vi på Apoteksgruppen är så stolta och glada över den här finalplatsen då det verkligen är ett kvitto på allt hårt jobb som ligger bakom denna lyckade varumärkesresa som fortfarande och ständigt pågår. Nu håller vi alla tummar att det går hela vägen den 12 maj”, säger Anna Bergstedt, Marknads- och Kommunikationsdirektör på Apoteksgruppen.

Om priset ”Årets Varumärkesresa”

”Årets Varumärkesresa” går till det företag eller organisation som genom nytänkande har åstadkommit en lyckad förflyttning av sitt varumärke. Årets Marknadschef startade år 2005 och Marknadsföreningen i Stockholm har årligen delat ut priset sedan dess. Utöver kategorin ”Årets Varumärkesresa” delas även priser ut i kategorierna ”Årets Marknadschef”, ”Årets Framtidslöfte” och ”Årets Disruptör”. Vinnarna utses den 12 maj på Rigoletto i Stockholm.

Övriga finalister i inom den här kategorin är: Jula, Polestar och Tre.Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen har närmare 200 apotek runt om i Sverige, med ett hjärta som klappar lite extra för vår lands- och glesbygd. Vi vill göra hälsa enkelt för alla våra kunder genom att erbjuda ett brett utbud av läkemedel, noga utvalda tjänster och produkter inom hälsa och skönhet samt rådgivning av våra kvalificerade farmaceuter. Apoteksgruppen möjliggör egenföretagande genom franchise och är den enda apotekskedjan i Sverige som har både kedjedrivna och franchisedrivna apotek. Med drygt tusen medarbetare gör vi skillnad tillsammans - varje dag! Vårt engagemang bygger på tre kärnvärden; att bry sig på riktigt, att ligga steget före, att göra verklig skillnad. Och vår vision är att bli Sveriges mest engagerade apotek där kunderna mår lite bättre. Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, norra Europas största apotekskoncern.

Kontaktpersoner

Linda Wakeham
Kommunikationschef Kronans Apotek
Linda Wakeham
PRESSKONTAKT

Relaterad media