2022-12-16 12:00Pressmeddelande

Apoteksgruppen bidrar med över en miljon kronor till kampen mot bröst- och prostatacancer

Apoteksgruppen är sedan 2013 stolta huvudpartners till både Bröstcancerförbundet och Prostatacancerförbundet och tillsammans med sina kunder har man under oktober och november samlat in över en miljon kronor som skänks till den livsviktiga cancerforskningen.  

Med hjälp av sina kunder har Apoteksgruppen genom sin kampanj ”Enade mot cancer” samlat in summan 1 023 660 kr som oavkortat går till Bröstcancerförbundet och Prostatacancerförbundet.

 – För 10:onde året i rad så sluter vi på Apoteksgruppen upp i kampen mot Bröst- och Prostatacancer och det känns helt fantastiskt att vi just detta jubileumsår skänker över en miljon kronor till förbunden. Tusen tack till alla våra kunder, tillsammans står vi enade mot cancern, säger Malin Hammarström, Marknad- och Insiktschef på Apoteksgruppen.

Det insamlade beloppet kommer från försäljning av Bröstcancerförbundets rosa band och reflexer, samt från försäljning av Prostatacancerförbundets mustaschpins och reflexer. I apoteken och online drevs också en kampanj där kunderna hade möjlighet att lägga till 5 kronor på sitt köp till förmån för Bröstcancerförbundet och Prostatacancerförbundet, vilket genererade närmre 250 000 kronor.

- Det stöd vi får från Apoteksgruppens kunder och medarbetare varje år är helt otroligt. Vårt långa samarbete, som i år firade 10 års jubileum, är extremt värdefullt för Prostatacancerförbundet. Vi är tacksamma att ha en så långsiktig partner. Det ger oss en unik möjlighet att stärka och vidareutveckla samarbetet på ett helt fantastiskt sätt. Tusen tack till er alla. Vi ser fram emot ett lika fint samarbete även nästa år , säger Per-Anders Nygård, kampanjledare Mustaschkampen, Prostatacancerförbundet

- Varmt tack till Apoteksgruppens medarbetare och kunder som under oktober åter igen gjort en fantastisk insats i kampen mot bröstcancer. Tack vare er insats kan vi finansiera patientnära bröstcancerforskning och ge stöd åt de som drabbas. Det betyder mycket för många, säger Marit Jenset, generalsekreterare Bröstcancerförbundet.

Alla intäkter går oavkortat och specifikt till Bröstcancerförbundet och Prostatacancerförbundet.

För ytterligare information, kontakta:
Presskontakt Apoteksgruppen, presskontakt@apoteksgruppen.seOm Apoteksgruppen

Apoteksgruppen har närmare 200 apotek runt om i Sverige, med ett hjärta som klappar lite extra för vår lands- och glesbygd. Vi vill göra hälsa enkelt för alla våra kunder genom att erbjuda ett brett utbud av läkemedel, noga utvalda tjänster och produkter inom hälsa och skönhet samt rådgivning av våra kvalificerade farmaceuter. Apoteksgruppen möjliggör egenföretagande genom franchise och är den enda apotekskedjan i Sverige som har både kedjedrivna och franchisedrivna apotek. Med drygt tusen medarbetare gör vi skillnad tillsammans - varje dag! Vårt engagemang bygger på tre kärnvärden; att bry sig på riktigt, att ligga steget före, att göra verklig skillnad. Och vår vision är att bli Sveriges mest engagerade apotek där kunderna mår lite bättre. Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, norra Europas största apotekskoncern.

Kontaktpersoner

Mickaela Borg
PR-ansvarig
Mickaela Borg

Relaterad media