2021-05-27 06:30Pressmeddelande

Apoteksgruppen börjar sälja självtester för pågående Covid-19-infektion

Det finns ett behov och en stor efterfrågan av enkla, precisa och snabba självtest för pågående Covid-19. Därför börjar nu Apoteksgruppen att sälja Boson SARS-Cov-2 Antigen Självtest som har utvecklats för en snabb och kvalitativ bestämning av SARSCoV-2-virus Antigen.

Boson SARS-CoV-2 Antigen Självtest visar förekomst av SARS-CoV-2-viruset som orsakar covid-19. Testet har hög tillförlitlighet med cirka 97 % känslighet och över 99 % specificitet. Testet tas hemma genom topsning i näsan och svaret fås på en sticka inom cirka 15–20 minuter. Självtestet kräver ingen utbildad vårdpersonal eftersom provtagning tas ytligt med tops i näsan för att sedan blandas i ett provrör med vätska.

- De här testerna rekommenderas för personer som misstänks ha Covid-19. Det kan även vara ett bra verktyg för arbetsplatser som screening av medarbetare. Med det här testet vill vi öka tillgängligheten och bidra till att vi upptäcker smitta tidigt för att kunna minska smittspridningen i samhället, säger Daniel Lindin, Sortiment- och inköpschef på Apoteksgruppen.

Testen säljs som 1-pack för 119 kronor eller i 5-pack för 499 kronor på Apoteksgruppens samtliga apotek samt på Apoteksgruppen.se från och med 28 maj. Inköp av testen bör göras på förhand eller av någon som inte har symptom. Vid positivt resultat ska man vända sig till närmaste vårdinrättning enligt de lokala myndigheternas rekommendationer för säkerställning av testresultat.


Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen har närmare 200 apotek runt om i Sverige, med ett hjärta som klappar lite extra för vår lands- och glesbygd. Vi vill göra hälsa enkelt för alla våra kunder genom att erbjuda ett brett utbud av läkemedel, noga utvalda tjänster och produkter inom hälsa och skönhet samt rådgivning av våra kvalificerade farmaceuter. Apoteksgruppen möjliggör egenföretagande genom franchise och är den enda apotekskedjan i Sverige som har både kedjedrivna och franchisedrivna apotek. Med drygt tusen medarbetare gör vi skillnad tillsammans - varje dag! Vårt engagemang bygger på tre kärnvärden; att bry sig på riktigt, att ligga steget före, att göra verklig skillnad. Och vår vision är att bli Sveriges mest engagerade apotek där kunderna mår lite bättre. Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, norra Europas största apotekskoncern.

Kontaktpersoner

Anna Bergstedt
Marknads- och kommunikationsdirektör, Ansvarig för E-handel samt Pressansvarig
Anna Bergstedt

Relaterad media