2020-11-10 13:53Pressmeddelande

Apoteksgruppen erbjuder vaccinationer på utvalda apotek

null

För att öka tillgängligheten för vaccinationer erbjuder Apoteksgruppen från och med november vaccination mot säsongsinfluensa och lunginflammation på utvalda apotek. Vaccinationerna utförs av legitimerad sjuksköterska i samarbete med Vaccina. Folkhälsomyndigheten rekommenderar särskilt personer i riskgrupp, samt vård- och omsorgspersonal att vaccinera sig, men även övrig befolkning som vill slippa säsongsinfluensa.

Genom att göra vaccinering mer tillgänglig via apoteken hoppas Apoteksgruppen bidra till att fler vaccinerar sig – något som Folkhälsomyndigheten belyser vikten av för de som befinner sig i riskgrupp, både för att skydda sig själv och andra.

- I rådande läge är det viktigt att alla vi som arbetar med hälsa stöttar samhället. Att vi tar ett samhällsansvar och avlastar vården på de sätt vi kan. Vi samarbetar med Vaccina som är en kompetent och trygg vårdpartner med ett brett utbud av tjänster, säger Anna Bergstedt, marknads- och kommunikationsdirektör på Apoteksgruppen.

Apoteksgruppen i Stenungsund är ett av de apotek som kommer att erbjuda vaccinationerna under hösten. Apotekschef och immunolog Hanna Stenstad är positiv till initiativet.

- Genom att ha ett tillgängligt bokningssystem på vår hemsida kommer kunderna kunna boka tid för vaccination utan att behöva köa med andra, något som är en fördel inte minst för personer i riskgrupp. I år är det extra viktigt att man vaccinerar sig och därför ska man som kund veta att vaccinationerna sker utan trängsel i en trygg miljö, säger Hanna Stenstad, apotekschef på Apoteksgruppen i Stenungsund.

Apoteksgruppens vaccinationstjänst finns tillgänglig för både tidsbokning och drop-in på 21 apotek från vecka 47. Därefter ansluter sig fler apotek löpande.

För ytterligare information, kontakta: Anna Bergstedt, Presskontakt Apoteksgruppen, anna.bergstedt@apoteksgruppen.se, 070-576 29 66.


Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, som är en internationell apotekskedja med apotek i Litauen, Lettland, Estland, Polen och Sverige. Euroapotheca är en av de största apoteksaktörerna i norra Europa med mer än 3800 anställda på drygt 670 apotek. I Sverige finns 197 apotek och ett 40-tal drivs privat av egenföretagare med stöd av Servicekontoret.

Kontaktpersoner

Anna Bergstedt
Marknads- och kommunikationsdirektör, Ansvarig för E-handel samt Pressansvarig
Anna Bergstedt