2022-04-07 11:00Pressmeddelande

Apoteksgruppen etablerar nytt franchiseapotek i Flatås

Apoteksgruppen fortsätter att satsa på fysiska apotek och expanderar med ett nytt franchiseapotek på Radiotorget i Flatås i västra Göteborg. Det är företagaren och franchisetagaren Didar Zuta som nu öppnar sitt första apotek i kedjan.

Etableringen på Radiotorget i Flatås blir Apoteksgruppens 194 apotek och det 44:e att drivas som en franchise av företagaren och entreprenören Didar Zuta. Didar har en bakgrund som marknadsekonom och egenföretagare inom frisörbranschen och det här är hennes första apotek att driva. 

– Att driva eget företag är något som jag alltid brunnit för och nu ser jag fram emot att få ta mig an nya utmaningar och kliva in apoteksbranschen. Mitt mål med apoteket är kunna erbjuda en tillgänglighet, ett gott bemötande och en bekvämlighet för våra kunder samtidigt som jag vill säkerställa en hög produktkvalité med fokus på hållbarhet, säger Didar Zuta, apoteksägare Apoteksgruppen Flatås.

Apoteket är strategiskt beläget mitt på Radiotorget i Flatåsområdet, med närhet till dagligvaruhandel och kommunikationer. 

- Vi är både stolta och glada att franchisetagaren Didar Zuta vill växa och utvecklas tillsammans med oss på Apoteksgruppen genom den nya etableringen i Flatås. Flatås är ett perfekt läge i västra Göteborg och vi ser stor potential med denna etablering. Jag ser även fram emot att få in Didars yrkeserfarenhet och entreprenörskap i vår kedja och det ska bli kul att få följa hennes resa för det nya apoteket, säger Nina Wyholt Gradin, Försäljningsdirektör på Apoteksgruppen.

Apoteksgruppen välkomnar göteborgsbor till det nya apoteket på Radiotorget 3 från och med 7 april. Under de tre första öppningsdagarna kommer ett unikt öppningserbjudande med 20% på egenvårdssortimentet att erbjudas. Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen har närmare 200 apotek runt om i Sverige, med ett hjärta som klappar lite extra för vår lands- och glesbygd. Vi vill göra hälsa enkelt för alla våra kunder genom att erbjuda ett brett utbud av läkemedel, noga utvalda tjänster och produkter inom hälsa och skönhet samt rådgivning av våra kvalificerade farmaceuter. Apoteksgruppen möjliggör egenföretagande genom franchise och är den enda apotekskedjan i Sverige som har både kedjedrivna och franchisedrivna apotek. Med drygt tusen medarbetare gör vi skillnad tillsammans - varje dag! Vårt engagemang bygger på tre kärnvärden; att bry sig på riktigt, att ligga steget före, att göra verklig skillnad. Och vår vision är att bli Sveriges mest engagerade apotek där kunderna mår lite bättre. Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, norra Europas största apotekskoncern.

Kontaktpersoner

Linda Wakeham
Kommunikationschef Kronans Apotek
Linda Wakeham
PRESSKONTAKT