2022-01-12 12:10Pressmeddelande

Apoteksgruppen förstärker sin försäljningsorganisation

Theresia HanssonTheresia Hansson

Apoteksgruppen förstärker sin försäljningsorganisation inför 2022 genom att rekrytera Theresia Hansson till den nya rollen som försäljningschef. Theresia har en lång och gedigen erfarenhet av försäljning och ledarskap på olika nivåer och kommer närmast från rollen som regionchef på Apoteksgruppen.

Theresia Hansson tar sig an den nya rollen och ansvaret som försäljningschef på Apoteksgruppen med start i januari 2022. Hon kommer närmast från rollen som regionchef Sydväst på Apoteksgruppen som hon haft i 2,5 år.

Theresia har under sin tid som regionchef kommit långt i sitt arbete för regionen med så väl ledarskap som försäljning och varit en bidragande kraft när man centralt jobbat med att utveckla Apoteksgruppens kommersiella erbjudanden och aktiviteter. Hon har sedan tidigare en lång erfarenhet från branschen och kan med sin erfarenhet, kompetens och driftighet utveckla Apoteksgruppen vidare med fokus på försäljning och de kommersiella delarna.

- Jag är väldigt glad över den här satsningen att tillsätta denna roll i organisationen för att kunna ge både våra regionchefer och apotek mer stöd. Att det är Theresia som tar sig an rollen gör mig särskilt glad eftersom Theresia har en otroligt god förmåga att balansera ledarskap, försäljning och drift. Hon tänker såväl lokalt som centralt i alla lägen vilket gör henne som gjord för denna roll, säger Erik Sjögren, Försäljningsdirektör på Apoteksgruppen.

- Det ska bli fantastiskt roligt att ta mig an denna utmaning. Jag känner ett stort förtroende från företaget och från kollegor, vilket är viktigt, och jag ser fram emot att arbeta tillsammans med den kompetenta regionchefsgrupp som finns inom Apoteksgruppen. Jag ser en stor fördel i att redan vara involverad i företaget, inom flera olika områden, vilket gör det enklare att hålla fart och sätta riktning. Känner mig tacksam och ödmjuk inför att fortsätta vara en del av Apoteksgruppens resa, säger Theresia Hansson, försäljningschef på Apoteksgruppen.

Theresia tillträder sin nya roll som försäljningschef under januari 2022.


Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen har närmare 200 apotek runt om i Sverige, med ett hjärta som klappar lite extra för vår lands- och glesbygd. Vi vill göra hälsa enkelt för alla våra kunder genom att erbjuda ett brett utbud av läkemedel, noga utvalda tjänster och produkter inom hälsa och skönhet samt rådgivning av våra kvalificerade farmaceuter. Apoteksgruppen möjliggör egenföretagande genom franchise och är den enda apotekskedjan i Sverige som har både kedjedrivna och franchisedrivna apotek. Med drygt tusen medarbetare gör vi skillnad tillsammans - varje dag! Vårt engagemang bygger på tre kärnvärden; att bry sig på riktigt, att ligga steget före, att göra verklig skillnad. Och vår vision är att bli Sveriges mest engagerade apotek där kunderna mår lite bättre. Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, norra Europas största apotekskoncern.

Kontaktpersoner

Linda Wakeham
Kommunikationschef Kronans Apotek
Linda Wakeham
PRESSKONTAKT