2022-04-01 06:00Pressmeddelande

Apoteksgruppen Gällivare är en av tre finalister till ”Årets Franchisetagare” på Svenska Franchisegalan 2022

Cathrine Granath, Christoffer Viberg och Charlotte Hallgren på Apoteksgruppen i Gällivare är en av tre finalister i kategorin ”Årets Franchisetagare” som utses av branschorganisationen Svenska Franchise Föreningen. Vinnaren koras under Svenska Franchisegalan som genomförs den 13 maj på Grand Hôtel i Stockholm.  

Nu är alla finalister klara till Svenska Franchisegalan 2022 och Apoteksgruppens franchisetagare i Gällivare, Cathrine Granath, Charlotte Hallgren och Christoffer Viberg, är en av tre finalister i kategorin ”Årets Franchisetagare”. Under Svenska Franchisegalan samlas representanter för Sveriges franchiseföretag för att uppmärksamma insatser inom en företagsform som årligen omsätter över 300 miljarder kronor och som sysselsätter mer än 150 000 människor.

I kategorin ”Årets Franchisetagare” är det Apoteksgruppens Franchisetagare Cathrine Granath, som driver apotek i Gällivare tillsammans med sin syster Charlotte och sin son Christoffer, som är nominerade till priset. Cathrine är en av Apoteksgruppens mest erfarna franchisetagare och hon har drivit sitt apotek tillsammans med sitt team på sex medarbetare i över tio år där de tillsammans uppnått enastående försäljningsresultat. Cathrine har även alltid varit aktiv i Apoteksgruppens affärsutveckling inom franchiseområdet och med ett med ett tydligt ledarskap, med både hjärta och hjärna, visar Cathrine framfötterna för nya franchisetagare inom Apoteksgruppen genom mentorskap.

Vår franchisetagare Cathrine i Gällivare har med en stor portion entreprenörskap och engagemang nått lysande siffror och resultat under 2021, så är det någon som förtjänar detta pris och utmärkelse så är det verkligen Cathrine med team”, säger Nina Wyholt Gradin, Försäljningsdirektör på Apoteksgruppen.

Ägandeskap i apoteket:

  • Cathrine Granath äger 54 procent av bolaget, Apoteksgruppen Gällivare
  • Christoffer Viberg (Cathrines son) äger 30 procent av bolaget
  • Charlotte Hallgren (Cathrines syster) äger 15 procent av bolaget

Om priset ”Årets Franchisetagare”:

Priset tilldelas den franchisetagare som lyckats skapa en god lönsamhet i relation till andra företag i branschen. I juryns kriterier ingår bland annat att bedöma franchisetagarens utveckling och entreprenörskap, omsorg om och motivation av sin personal samt samarbetet med andra franchisetagare inom systemet.

Priset ”Årets Franchisetagare” delas ut i samarbete med Marginalen Bank. 

Finalister till ”Årets Franchisetagare” är: Cathrine Granath, Christoffer Viberg och Charlotte Hallgren (Apoteksgruppen Gällivare), Dan Andersson (Däckskiftarna Göteborg och Norrland) samt Farhad och Farshad Amiri (O’Learys Uddevalla och Kungälv).

www.svenskfranchise.seOm Apoteksgruppen

Apoteksgruppen har närmare 200 apotek runt om i Sverige, med ett hjärta som klappar lite extra för vår lands- och glesbygd. Vi vill göra hälsa enkelt för alla våra kunder genom att erbjuda ett brett utbud av läkemedel, noga utvalda tjänster och produkter inom hälsa och skönhet samt rådgivning av våra kvalificerade farmaceuter. Apoteksgruppen möjliggör egenföretagande genom franchise och är den enda apotekskedjan i Sverige som har både kedjedrivna och franchisedrivna apotek. Med drygt tusen medarbetare gör vi skillnad tillsammans - varje dag! Vårt engagemang bygger på tre kärnvärden; att bry sig på riktigt, att ligga steget före, att göra verklig skillnad. Och vår vision är att bli Sveriges mest engagerade apotek där kunderna mår lite bättre. Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, norra Europas största apotekskoncern.

Kontaktpersoner

Linda Wakeham
Kommunikationschef Kronans Apotek
Linda Wakeham
PRESSKONTAKT