2022-04-12 06:00Pressmeddelande

Apoteksgruppen internrekryterar ny Head of Operations

Annelie Gottfried, tillträdande Head of Operations ApoteksgruppenAnnelie Gottfried, tillträdande Head of Operations Apoteksgruppen

Apoteksgruppen fortsätter att internrekrytera och förstärka sin försäljningsorganisation inför 2022 genom att rekrytera Annelie Gottfried till rollen som Head of Operations. Annelie kommer närmast från rollen som regionchef på Apoteksgruppen.

Annelie Gottfried tar sig an den nya rollen och ansvaret som Head of Operations på Apoteksgruppen med start i april 2022. Annelie kommer närmast från rollen som regionchef där hon ansvarat för Östergötland, Sörmland och Småland på Apoteksgruppen. Det är en roll som hon haft i fyra år och där hon har varit med och identifierat försäljning- och utvecklingsmöjligheter inom regionen, där Annelie bland annat lyckats otroligt väl med regionens produktivitet. 

Annelie började sin resa på Apoteksgruppen som apotekstekniker år 2010 och har en lång och gedigen erfarenhet från apoteksbranschen som hon verkat i över 22 år, vilket är en bakgrund och erfarenhet som är otroligt bra att ha i rollen som Head of Operations.   

I rollen som Head of Operations kommer Annelies ansvar vara riktat mot driften med fokus på effektiviseringar, samla in ”best practice” från bolaget i stort och sedan säkerställa att det appliceras i alla regioner såväl som verkställande av andra driftsrelaterade initiativ.

”Det känns både spännande och kul att få fortsätta att utveckla Apoteksgruppen framåt tillsammans med alla fantastiska och drivna medarbetare och jag ser verkligen fram emot att få utmana mig själv och testa något nytt med denna roll”, säger Annelie.

Annelie kommer rapportera till försäljnings- och driftsdirektör, Nina Wyholt Gradin, som även tidigare hade rollen som Head of Operations. 

Det känns väldigt roligt att det är just Annelie som fått denna roll då hon har den perfekta profilen, yrkeserfarenhet och bakgrund som rollen kräver. Vi har även skruvat om rollen något denna gång och den största skillnaden från tidigare är att den nu blir mer riktad mot drift och effektivisering”, säger Nina Wyholt Gradin, försäljnings- och driftsdirektör på Apoteksgruppen.

Annelie tillträder sin nya roll som Head of Operations under mitten på april 2022. Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen har närmare 200 apotek runt om i Sverige, med ett hjärta som klappar lite extra för vår lands- och glesbygd. Vi vill göra hälsa enkelt för alla våra kunder genom att erbjuda ett brett utbud av läkemedel, noga utvalda tjänster och produkter inom hälsa och skönhet samt rådgivning av våra kvalificerade farmaceuter. Apoteksgruppen möjliggör egenföretagande genom franchise och är den enda apotekskedjan i Sverige som har både kedjedrivna och franchisedrivna apotek. Med drygt tusen medarbetare gör vi skillnad tillsammans - varje dag! Vårt engagemang bygger på tre kärnvärden; att bry sig på riktigt, att ligga steget före, att göra verklig skillnad. Och vår vision är att bli Sveriges mest engagerade apotek där kunderna mår lite bättre. Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, norra Europas största apotekskoncern.

Kontaktpersoner

Linda Wakeham
Kommunikationschef Kronans Apotek
Linda Wakeham
PRESSKONTAKT

Relaterad media