2019-10-03 09:00Pressmeddelande

Apoteksgruppen lyfter medarbetarberättelser i årets kampanj Färgstarka mot cancer

null

Den 3 oktober inleder Apoteksgruppen sin kampanj Färgstarka mot cancer och lyfter i film hur en liten gest gör stor skillnad. I dessa filmer berättar Apoteksgruppens medarbetare sina egna historier om hur det är att vara anhörig till någon som drabbats av bröst- eller prostatacancer. Kampanjen är framtagen tillsammans med kommunikationsbyrån tomorro’.

Genom kampanjen vill Apoteksgruppen belysa hur en liten gest i form av mänskligt stöd eller insamling till forskning har stor betydelse i kampen mot bröst- och prostatacancer. Apoteksgruppen är det enda apotekskedjan som stödjer båda cancerformerna under oktober och november.

På ett ärligt sätt lär vi känna medarbetare på Apoteksgruppen som drabbats av bröst- eller prostatacancer på ett eller annat sätt. En liten gest som att köpa ett rosa band eller en blå mustasch kan göra stor skillnad för forskning om bröst- och prostatacancer, säger Anna Bergstedt, PR- and Brand Manager på Apoteksgruppen.

Medverkande i filmerna är Kaniz Damji, apotekstekniker på Apoteksgruppen i Märsta och hennes vän Annica som drabbats av bröstcancer. Deltar gör även Rebeca Jonsson DinaMarca, apotekstekniker på Apoteksgruppen Östra Station och hennes tidigare svärmor Erika Pettersson som förlorade sin man i prostatacancer. 

Den här kampanjen är en del i en större kommunikationsstrategi. Att lyfta fram äkta engagemang från de som på riktigt arbetar inom Apoteksgruppen, säger Helena von Matérn, Creative Director tomorro’.

Kampanjen är framtagen tillsammans med kommunikationsbyrån tomorro’ och är skapad för sociala medier men kommer även publiceras på apoteksgruppen.se. Alla intäkter från försäljningen av rosa band och blå mustascher går oavkortat och specifikt till Bröstcancerförbundet och Prostatacancerförbundet.

När: Under perioden 3 oktober till 30 november pågår försäljningen av rosa band och blå mustascher.
Var: Rosa band och blå mustasch säljs på alla Apoteksgruppens apotek i hela Sverige och på apoteksgruppen.se
Pris: Pris rosa band: 20 kr styck. Pris blå mustascher: 30 kr styck.
Vad: Apoteksgruppen är den enda apotekskedjan som stöttar både Bröstcancerförbundet och Prostatacancerförbundet genom att sälja rosa band och blå mustascher under hela oktober och november. Alla intäkter från försäljningen av rosa band och blå mustascher går oavkortat och specifikt till Bröstcancerförbundet och Prostatacancerförbundet.

För ytterligare information, vänligen kontakta: Edit Künstlicher, presskontakt@apoteksgruppen.se, 070-818 57 00


Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, som är en internationell apotekskedja med apotek i Litauen, Lettland, Estland, Polen och Sverige. Euroapotheca är en av de största apoteksaktörerna i norra Europa med mer än 3800 anställda på drygt 670 apotek. I Sverige finns 197 apotek och ett 40-tal drivs privat av egenföretagare med stöd av Servicekontoret.

Kontaktpersoner

Anna Bergstedt
Marknads- och kommunikationsdirektör, Ansvarig för E-handel samt Pressansvarig
Anna Bergstedt