2022-05-25 09:00Pressmeddelande

Apoteksgruppen öppnar sitt 45:e franchiseapotek i Hallsberg

Apoteksgruppen fortsätter att växa och satsa på franchise genom att öppna sitt 45:e franchiseapotek i Hallsberg, Örebro län. Apoteket kommer drivas av ägaren Humayun Iqbal som har en lång och gedigen erfarenhet inom apoteksbranschen.

Apoteksgruppen Hallsberg i Örebro län blir det 195:e apoteket inom kedjan och det första apoteket beläget i orten. Det nyetablerade apoteket kommer ligga centralt i Cityhuset i Hallsberg i en modern apotekslokal på 240 kvadratmeter och kommer leverera ett brett sortiment av högkvalitativa produkter och apotekstjänster.

Apoteksgruppen Hallsberg kommer drivas av Humayun Iqbal som verkat i apoteksbranschen i över 20 år i roller som bland annat apotekschef och läkemedelsansvarig. Humayun har alltid haft som mål att starta eget företag och har ett stort intresse för att utveckla och ständigt förbättra apoteksmarknaden.

- Jag har lång och gedigen erfarenhet av apoteksbranschen. Jag ser även en stor potential med olika utvecklingsmöjligheter som jag är ivrig på att förverkliga. Hallsberg är en liten ort med cirka 8000 invånare och detta läge är perfekt för ett lokalt apotek. Vår målsättning är att leverera en professionell rådgivning och erbjuda ett brett utbud av tjänster , säger Humayun Iqbal, apotekschef och ägare på Apoteksgruppen Hallsberg

Apoteksgruppen är den enda apotekskedja i Sverige som möjliggör för franchisetagare att driva apotek i egen regi. Apoteksgruppen Hallsberg kommer bland annat erbjuda tjänster som vaccinering och Inhalationsvägledning.

- Det är väldigt roligt och smickrande att Humayun valt att arbeta tillsammans med oss på Apoteksgruppen. Han har mycket kunskap och kännedom inom branschen och så delar han våra kärnvärden, säger Nina Wyholt Gradin, Försäljningsdirektör på Apoteksgruppen.

Apoteksgruppen välkomnar Hallsbergsborna till det nya apoteket på Västra Storgatan 7 från och med 25 maj 2022. Under de tre första öppningsdagarna kommer ett unikt öppningserbjudande med 20% på egenvårdssortimentet att erbjudas.Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen har närmare 200 apotek runt om i Sverige, med ett hjärta som klappar lite extra för vår lands- och glesbygd. Vi vill göra hälsa enkelt för alla våra kunder genom att erbjuda ett brett utbud av läkemedel, noga utvalda tjänster och produkter inom hälsa och skönhet samt rådgivning av våra kvalificerade farmaceuter. Apoteksgruppen möjliggör egenföretagande genom franchise och är den enda apotekskedjan i Sverige som har både kedjedrivna och franchisedrivna apotek. Med drygt tusen medarbetare gör vi skillnad tillsammans - varje dag! Vårt engagemang bygger på tre kärnvärden; att bry sig på riktigt, att ligga steget före, att göra verklig skillnad. Och vår vision är att bli Sveriges mest engagerade apotek där kunderna mår lite bättre. Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, norra Europas största apotekskoncern.

Kontaktpersoner

Linda Wakeham
Kommunikationschef Kronans Apotek
Linda Wakeham
PRESSKONTAKT

Relaterad media