2021-10-19 07:53Pressmeddelande

Apoteksgruppen presenterar årets julskafferi

Årets senap från Apoteksgruppen med smak av apelsin & honung. Årets senap från Apoteksgruppen med smak av apelsin & honung.

I över 100 år har senap varit en jultradition på svenska apotek. Traditionen går tillbaka till när senap förr användes som medicin mot magproblem, hicka och huvudvärk och apotek började tillverka egen senap. Varje år lanserar Apoteksgruppen en ny senapssmak tillsammans med tidigare favoriter. Årets senap har smak av apelsin och honung.

 

Apoteksgruppens julsenap är grovkornig och består av gula och bruna senapsfrön. De gula senapsfröna bidrar med en kraftig senapssmak medan de bruna bidrar med styrka. Senapen kommer i tre varianter; original, ingefära och kardemumma samt årets smak av apelsin och honung.

Senapsfröerna i årets upplaga av Apoteksgruppens julsenap är odlade på Annelunds gård i Hov nära Vadstena och senapen är tillverkad på̊ ett hantverksmässigt sätt i Vadstena. Senapen är grovkornig och har en något syrlig smak med viss sötma.

- I år var målet att hitta en julsenap som är extra god tillsammans med skinka, som många äter i juletid. Vi tillsatte en smakpanel där deltagarna fick prova en rad olika smaker och valet föll enhälligt på apelsin och honung. Den är både söt och syrlig i smaken och gav en stark känsla av jul enligt vår panel, säger Heléne Van Den Brink, Kategorichef EMV (egna märkesvaror) på Apoteksgruppen.


Julsenapen med apelsin och honung säljs i förpackningar om 175 g, rekommenderat pris 49 SEK.

Andra goda produkter som erbjuds hos Apoteksgruppen är chokladtryfflar med eller utan havssalt. Chokladdragerade mandlar med vit choklad och smak av passionsfrukt. Nougathjärtan och lakritskulor med choklad och salmiak eller med vit choklad och hallon.  

Chokladtryfflarna säljs i förpackningar om 200 g, rekommenderat pris 69 SEK.


Chokladdragerade mandlar säljs i förpackningar om 150 g, rekommenderat pris 59 SEK.

Nougathjärtan säljs i förpackningar om 175 g, rekommenderat pris 59 SEK.

 

Lakritskulor choklad säljs i förpackningar om 175 g, rekommenderat pris 59 SEK.

Produkterna beräknas att finnas på Apoteksgruppens apotek från och med 4 november.
Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen har närmare 200 apotek runt om i Sverige, med ett hjärta som klappar lite extra för vår lands- och glesbygd. Vi vill göra hälsa enkelt för alla våra kunder genom att erbjuda ett brett utbud av läkemedel, noga utvalda tjänster och produkter inom hälsa och skönhet samt rådgivning av våra kvalificerade farmaceuter. Apoteksgruppen möjliggör egenföretagande genom franchise och är den enda apotekskedjan i Sverige som har både kedjedrivna och franchisedrivna apotek. Med drygt tusen medarbetare gör vi skillnad tillsammans - varje dag! Vårt engagemang bygger på tre kärnvärden; att bry sig på riktigt, att ligga steget före, att göra verklig skillnad. Och vår vision är att bli Sveriges mest engagerade apotek där kunderna mår lite bättre. Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, norra Europas största apotekskoncern.