2021-12-14 07:00Pressmeddelande

Apoteksgruppen samlar in närmre 1 miljon kronor till den livsviktiga cancerforskningen

Apoteksgruppen är stolta huvudpartners till både Bröstcancerförbundet och Prostatacancerförbundet. Under hela oktober och november har man uppmärksammat de två vanligaste cancersjukdomarna, bröstcancer och prostatacancer, i samlingskampanjen ”Enade mot cancer”. När den insamlade summan nu sammanställts står det klart att Apoteksgruppen samlat in närmre 1 miljon kronor till den livsviktiga cancerforskningen.

 

Med hjälp av sina kunder har Apoteksgruppen genom kampanjen ”Enade mot cancer” samlat in summan 947 610 kr som oavkortat går till Bröstcancerförbundet och Prostatacancerförbundet.

 

– Vi vill rikta ett stort tack till alla kunder som velat vara med och bidra till forskningen på våra två vanligaste cancersjukdomar genom att lägga till 5 kronor vid sitt köp eller handlat rosa band och mustascher hos oss. Med en så enkel handling kan man göra skillnad, visa att man bryr sig på riktigt och står enade mot cancer tillsammans med oss på Apoteksgruppen, säger Anna Bergstedt, Marknads- och kommunikationsdirektör på Apoteksgruppen.

Det insamlade beloppet kommer från försäljning av Bröstcancerförbundets rosa band och reflexer, samt från försäljning av Prostatacancerförbundets mustaschpins och reflexer. I apoteken drevs också en kampanj där kunderna hade möjlighet att lägga till 5 kronor på sitt köp, vilket genererade över 200 000 kronor.

– Vi är oerhört glada och tacksamma för det fantastiska samarbete Mustaschkampen har med Apoteksgruppen. Kampanjen ”Enade mot cancer” är ett lysande exempel på hur man med gemensamma resurser skapar engagemang i dessa viktiga frågor. Tillsammans gör vi skillnad! De senaste åren har Prostatacancerfonden delat ut över 12 miljoner kronor per år till forskningsprojekt inom prostatacancer. Tack vare det fina långsiktiga stödet från Apoteksgruppens medarbetare och kunder har Prostatacancerförbundet möjlighet att fortsätta finansiera forskning, sprida kunskap om Sveriges vanligaste cancerform och driva opinion för en förbättrad prostatacancervård, säger Per-Anders Nygård, kampanjledare för Mustaschkampen, säger Per-Anders Nygård, kampanjledare Mustaschkampen.

Bröstcancerförbundet är Sveriges enda intresseorganisation som alltid och enbart fokuserar på bröstcancer. För att nå vår vision om att ingen ska drabbas av bröstcancer, finansierar vi forskning, sprider kunskap kring prevention och driver opinionsbildning i bröstcancerfrågor. Vi är oerhört glada och tacksamma över att Apoteksgruppen, år efter år, arbetar med oss för att bekämpa bröstcancer. Tillsammans kan vi göra mer för fler, säger Marit Jenset, generalsekreterare Bröstcancerförbundet

Alla intäkter går oavkortat och specifikt till Bröstcancerförbundet och Prostatacancerförbundet.Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen har närmare 200 apotek runt om i Sverige, med ett hjärta som klappar lite extra för vår lands- och glesbygd. Vi vill göra hälsa enkelt för alla våra kunder genom att erbjuda ett brett utbud av läkemedel, noga utvalda tjänster och produkter inom hälsa och skönhet samt rådgivning av våra kvalificerade farmaceuter. Apoteksgruppen möjliggör egenföretagande genom franchise och är den enda apotekskedjan i Sverige som har både kedjedrivna och franchisedrivna apotek. Med drygt tusen medarbetare gör vi skillnad tillsammans - varje dag! Vårt engagemang bygger på tre kärnvärden; att bry sig på riktigt, att ligga steget före, att göra verklig skillnad. Och vår vision är att bli Sveriges mest engagerade apotek där kunderna mår lite bättre. Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, norra Europas största apotekskoncern.

Kontaktpersoner

Linda Wakeham
Kommunikationschef Kronans Apotek
Linda Wakeham
PRESSKONTAKT