2021-06-11 11:00Pressmeddelande

Apoteksgruppen ser stor ökning av försäljning av myggmedel

Erik Sjögren, Sales & Operations Director, Apoteksgruppen
Erik Sjögren, Sales & Operations Director, Apoteksgruppen

Många experter är eniga, det väntas bli en riktigt myggsommar i år. På Apoteksgruppen kan man redan nu se en rejäl ökning i försäljningen av myggmedel i hela landet.

Försäljningen av myggmedel har ökat kraftigt under början av juni månad hos Apoteksgruppen. Ökningen avser samtliga produkter inom kategorin och inkluderar försäljning både i fysiska butiker och online.

- Vi ser en ovanligt stor ökning på myggmedel mot föregående år. Under junis första nio dagar har kan vi se en ökning på 350% säger Erik Sjögren, Sales & Operations Director på Apoteksgruppen.

En vinter med mycket snö, som i år, leder ofta till perfekta förhållanden för myggen. De två grupper av stickmygg som vi främst besväras av är skogsmyggor och översvämningsmyggor där bägge arter förmodligen kommer dra nytta av den snörika vintern, då de kläcks i pölar - och pölar blir det gott av när all snö smälter.

- I år verkar myggen ha kommit extra tidigt på många delar i landet och då sticker försäljningen vanligtvis. Utöver det så har man uppenbarligen upplevt mer mygg än vanligt på flera platser i Sverige där man kanske vanligtvis inte har så mycket mygg, säger Erik Sjögren, Sales & Operations Director på Apoteksgruppen.

Hos Apoteksgruppen i Karlshamn har man även där märkt att det varit ett stort intresse för myggavvisande produkter, särskilt den senaste veckan. Många kunder vill utöver sina inköp gärna få med sig tips om hur man kan förebygga att bli stucken.

- Ska man vistas på en plats där det är mycket mygg och man vet med sig att man är extra känslig och lätt får myggbett så är min rekommendation att ta någon form av antihistamin i förebyggande syfte. Du blir inte helt av med besvären men antihistaminet kan lindra klådan och göra att det läker fortare, säger Jenny Petersson, farmaceut på Apoteksgruppen i Karlshamn.


Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen har närmare 200 apotek runt om i Sverige, med ett hjärta som klappar lite extra för vår lands- och glesbygd. Vi vill göra hälsa enkelt för alla våra kunder genom att erbjuda ett brett utbud av läkemedel, noga utvalda tjänster och produkter inom hälsa och skönhet samt rådgivning av våra kvalificerade farmaceuter. Apoteksgruppen möjliggör egenföretagande genom franchise och är den enda apotekskedjan i Sverige som har både kedjedrivna och franchisedrivna apotek. Med drygt tusen medarbetare gör vi skillnad tillsammans - varje dag! Vårt engagemang bygger på tre kärnvärden; att bry sig på riktigt, att ligga steget före, att göra verklig skillnad. Och vår vision är att bli Sveriges mest engagerade apotek där kunderna mår lite bättre. Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, norra Europas största apotekskoncern.

Kontaktpersoner

Anna Bergstedt
Marknads- och kommunikationsdirektör, Ansvarig för E-handel samt Pressansvarig
Anna Bergstedt