2021-03-31 08:30Pressmeddelande

Apoteksgruppen utökar samarbetet med vårdgivaren Vaccina och börjar erbjuda TBE-vaccination

I nära samarbete med vårdgivaren Vaccina erbjuder nu Apoteksgruppen TBE-vaccination på utvalda apotek. Vaccinationen genomförs av Vaccinas legitimerade sjuksköterskor på ett urval av apotek från och med 1 april.

Apoteksgruppen i Stenungsund är ett av de apotek som kommer att erbjuda vaccinationerna och apotekschef och immunolog Hanna Stenstad är positiv till initiativet.

- Nu när många tillbringar en större del av sin fritid i naturen känns det bra att vi kan erbjuda TBE-vaccinationer för både vuxna och barn. Då det inte finns någon behandling mot TBE tycker jag att det är viktigt att man vaccinera sig om man vistas i områden där TBE-smitta förekommer, säger Hanna Stenstad, apotekschef och immunolog på Apoteksgruppen Stenungsund.

För att säkra ett fullgott skydd mot TBE krävs normalt tre vaccindoser som ska tas inom ett år. Inför vaccinationen går kunden igenom ett hälsoformulär och får information om hur många doser de behöver. Den som vaccinerats får ett sms eller mejl med en påminnelse när det är dags för nästa vaccinering.

- Fästingar kan ge TBE som är en fästingöverförd hjärninflammation och det finns idag ingen botande behandling, men det finns vaccin som skyddar mot TBE. Fästingsäsongen är snart här och det är hög tid att börja vaccinera sig, säger Sofia Karpegård, ansvarig sjuksköterska på Vaccina.

Antalet apotek som erbjuder vaccinering mot TBE adderas successivt, med start 1 april. Information om vilka apotek som erbjuder tjänsten finns här. Tid för provtagning på Apoteksgruppens utvalda apotek bokas på Vaccinas hemsida.

TBE-vaccineringen kostar 395 kr för vuxna och 360 kr för barn (åldersgräns 1 år).

För ytterligare information, kontakta gärna:
Hanna Dewrang, Communications & PR på Apoteksgruppen, hanna.dewrang@apoteksgruppen.se, 072-228 80 08.


Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen har närmare 200 apotek runt om i Sverige, varav ett 40-tal drivs privat av egenföretagare med stöd av Servicekontoret. Vårat hjärta klappar lite extra för vår lands- och glesbygd. Vi vill göra hälsa enkelt för alla våra kunder genom att erbjuda ett brett utbud av läkemedel, noga utvalda tjänster och produkter inom hälsa och skönhet samt rådgivning av våra kvalificerade farmaceuter. Apoteksgruppen möjliggör egenföretagande genom franchise och är den enda apotekskedjan i Sverige som har både kedjedrivna och franchisedrivna apotek. Med drygt tusen medarbetare gör vi skillnad tillsammans - varje dag! Vårt engagemang bygger på tre kärnvärden; att bry sig på riktigt, att ligga steget före, att göra verklig skillnad. Och vår vision är att bli Sveriges mest engagerade apotek där kunderna mår lite bättre. Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, norra Europas största apotekskoncern.

Relaterad media