2022-05-19 06:00Pressmeddelande

Apoteksgruppen utökar tillgängligheten av Födelsemärkeskontroll

Apoteksgruppen fortsätter utveckla sitt tjänsteerbjudande på apoteken och utökar hälsotjänsten Födelsemärkeskontroll från 26 apotek till 35 apotek runt om i landet, med planen att utöka tjänsten ytterligare. Kontrollerna sker i samarbete med vårdgivaren Dermly. 

Antalet fall av hudcancer ökar snabbare än någon annan typ av cancer. I det vill Apoteksgruppen vara en hjälpande kraft i att göra upptäckten av detta tillgängligt genom att utöka sitt tjänsteerbjudande av födelsemärkeskontroller under maj och gå från 26 till 35 apotek runt om i hela Sverige som erbjuder tjänsten, med planen att utöka tjänsten ytterligare. Tillsammans med vårdgivaren Dermly som är specialister inom födelsemärkeskontroll erbjuder Apoteksgruppen denna tjänst. Det är en enkel och smidig tjänst där kunden får svar från en hudläkare inom två dygn. Om det sedan finns en risk att födelsemärket är farligt remitteras patienten direkt till rätt vårdinsats för vidare hjälp.

”Vi ser en tillströmning och ökad efterfrågan på apoteken för födelsemärkeskontroll nu när värmen kommer. Det är en enkel och snabb kontroll på 10 minuter med svar inom 48 timmar. Att vi dessutom avlastar vården och gör det mer lättillgängligt för patienten känns fantastiskt bra och viktigt”, säger Daniel Lindin, sortiment- och inköpsdirektör på Apoteksgruppen.

Hur en födelsemärkeskontroll på Apoteksgruppen går till:

  • Gå in på dermly.se, registrera dig och bekräfta vem du är med hjälp av Mobilt Bank-ID. Du svarar samtidigt på några frågor om dina födelsemärken. 
  • Boka tid för undersökning!
  • Väl på plats i apoteket undersöker vår utbildade personal födelsemärket med ett dermatoskop.
  • Du får som kund svar av en hudläkare inom 48 timmar. 
  • Vid behov får du som kund en remiss för vidare vård.

Alla medarbetare som jobbar på apoteket har utbildat sig för att kunna utföra denna typ av födelsemärkeskontroller. Kunden bokar tid samt registrerar sin fläck på Dermlys hemsida, därefter är födelsemärkena redo för bildtagning. Vi på apoteket kan fotografera en till två födelsemärken per tillfälle. Ett väldigt enkelt och smidigt besök både för kunden och min personal att genomföra”, säger Linda Larsson, apotekschef Linköping.

Läs mer om födelsemärkeskontroller och Apoteksgruppens övriga tjänsteerbjudande här: https://www.apoteksgruppen.se/vara-tjanster/Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen har närmare 200 apotek runt om i Sverige, med ett hjärta som klappar lite extra för vår lands- och glesbygd. Vi vill göra hälsa enkelt för alla våra kunder genom att erbjuda ett brett utbud av läkemedel, noga utvalda tjänster och produkter inom hälsa och skönhet samt rådgivning av våra kvalificerade farmaceuter. Apoteksgruppen möjliggör egenföretagande genom franchise och är den enda apotekskedjan i Sverige som har både kedjedrivna och franchisedrivna apotek. Med drygt tusen medarbetare gör vi skillnad tillsammans - varje dag! Vårt engagemang bygger på tre kärnvärden; att bry sig på riktigt, att ligga steget före, att göra verklig skillnad. Och vår vision är att bli Sveriges mest engagerade apotek där kunderna mår lite bättre. Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, norra Europas största apotekskoncern.

Kontaktpersoner

Linda Wakeham
Kommunikationschef Kronans Apotek
Linda Wakeham
PRESSKONTAKT

Relaterad media