2021-10-18 09:02Pressmeddelande

Apoteksgruppen utsedd till Årets Marknadsförare på Svenska Franchisegalan

Apoteksgruppen vann priset ”Årets Marknadsförare” på Svenska Franchisegalan 2021 på Grand Hôtel i Stockholm.

Apoteksgruppen var nominerad då man tagit ett nytt och annorlunda grepp kring sin marknadsföring i stort och att man i det sticker ut. Man har tänkt utanför boxen och i detta har man valt att synliggöra det man är som mest stolt över - nämligen sina franchisetagare och medarbetare och lyft dem i sin marknadsföring och kommunikation på olika vis i alla kanaler. Den nya strategin och det koncept man tagit fram har lett till tydligt mätbara resultat för bolaget.

Motiverande till vinst:
”Genom normbrytande reklam i sin kategori har årets vinnare tagit tillvara och lyft sin ursprungliga expertis inhouse. Man har involverat franchisetagarna och medarbetarna i sin marknadsföring, reklam, kampanjer, sociala medier där det kreativa uttrycket givit imponerande mätbara resultat.

Jag är så otroligt glad, stolt och tacksam över mitt team, våra fantastiska medarbetare och franchisetagare som alltid ställer upp och vill vara med. Utan dem hade vi inte stått här idag. Jag vill också tacka för att man inom Apoteksgruppen stöttat och litat på mig med att köra på både humorspåret och med våra medarbetare - trots att det sticker ut och potentiellt skulle kunna medföra vissa utmaningar. Det är absolut ingen självklarhet - förutom på Apoteksgruppen, säger Anna Bergstedt, marknads- och kommunikationsdirektör på Apoteksgruppen.

Under Svenska Franchisegalan samlades representanter för Sveriges franchiseföretag för att uppmärksamma insatser inom en företagsform som årligen omsätter över 300 miljarder kronor och som sysselsätter mer än 150 000 människor.

Priset ”Årets Marknadsförare” delades ut av Svenska Franchise Föreningen i samarbete med TBS Mediabyrå.


Årets vinnare - Svenska Franchisegalan 2021:

  • Årets Franchisekedja; Grekiska Grill & Bar
  • Årets Franchisetagare; Svante Olsson, McDonalds
  • Framtidens Franchise; Fogarolli
  • Årets Franchisebragd; Hemmakväll
  • Årets Marknadsförare; Apoteksgruppen
  • Årets CFO; Olof Stenmark, Intersport
  • Årets Nytänkare; Lifvs


www.svenskfranchise.se Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen har närmare 200 apotek runt om i Sverige, med ett hjärta som klappar lite extra för vår lands- och glesbygd. Vi vill göra hälsa enkelt för alla våra kunder genom att erbjuda ett brett utbud av läkemedel, noga utvalda tjänster och produkter inom hälsa och skönhet samt rådgivning av våra kvalificerade farmaceuter. Apoteksgruppen möjliggör egenföretagande genom franchise och är den enda apotekskedjan i Sverige som har både kedjedrivna och franchisedrivna apotek. Med drygt tusen medarbetare gör vi skillnad tillsammans - varje dag! Vårt engagemang bygger på tre kärnvärden; att bry sig på riktigt, att ligga steget före, att göra verklig skillnad. Och vår vision är att bli Sveriges mest engagerade apotek där kunderna mår lite bättre. Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, norra Europas största apotekskoncern.

Kontaktpersoner

Anna Bergstedt
Marknads- och kommunikationsdirektör, Ansvarig för E-handel samt Pressansvarig
Anna Bergstedt
PRESSKONTAKT

Relaterad media