2020-11-05 09:03Pressmeddelande

Apoteksgruppen växlar upp sitt hållbarhetsarbete och plastbantar sina apotek

null

Nu påbörjas ett omfattande hållbarhetsarbete hos Apoteksgruppens samtliga apotek. Bland annat byts plastpåsarna ut mot klimatsmarta papperspåsar och ett antal förpackningar av Apoteksgruppens egna produkter byts ut mot förpackningar i biomaterial.

De nya förpackningarna för Apoteksgruppens egna produkter tillverkas i bioplast som bidrar till att reducera beroendet av fossila råvaror, och minskar utsläppet av koldioxid. De nya produktförpackningarna består istället av ett förnybart material som produceras av sockerrör.

Samtidigt byts påsarna ut från plast till papper, vilket gör att Apoteksgruppen minskar sitt användande av plast med hela 26 ton per år. För att minska miljöpåverkan ytterligare byts plasten mot påsar i FSC-certifierat papper vilket innebär att pappret kommer från hållbart skogsbruk, och är helt klimatkompenserade enligt miljömärkningen ÅterBära.

- För oss, våra kunder och planeten är det viktigt att vi tänker hållbart i allt vi gör. Att minska plasten i våra egna produkter och påsar är ett viktigt steg på vägen, där att ta bort engångsplast är ett första steg, säger Birgitta Lange Sjöblom, Kvalitets- och hållbarhetsansvarig på Apoteksgruppen.

Åtagandet att minska engångsplast är ett av flera steg i företagets hållbarhetsarbete. Apoteksgruppen söker ständigt efter hållbara alternativ som återvinningsbara material, bioplast samt organiskt material i sin strävan efter att eliminera material från fossila och ändliga råvaror.

För ytterligare information, kontakta: Anna Bergstedt, Presskontakt Apoteksgruppen, anna.bergstedt@apoteksgruppen.se, 070-576 29 66.


Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, som är en internationell apotekskedja med apotek i Litauen, Lettland, Estland, Polen och Sverige. Euroapotheca är en av de största apoteksaktörerna i norra Europa med mer än 3800 anställda på drygt 670 apotek. I Sverige finns 197 apotek och ett 40-tal drivs privat av egenföretagare med stöd av Servicekontoret.

Kontaktpersoner

Anna Bergstedt
Marknads- och kommunikationsdirektör, Ansvarig för E-handel samt Pressansvarig
Anna Bergstedt