2022-01-17 07:00Pressmeddelande

Apoteksgruppen vinner upphandlingen för två apotek på Stockholm Arlanda Airport

Apoteksgruppen har sedan 2016 två apotek på Arlanda. I höstas gick Swedavia ut med en ny upphandling om förmånen att få bedriva apotek på flygplatsen. Apoteksgruppen kom ur upphandlingen som vinnare och har i och med det fått ett förnyat förtroende att bedriva apotek.

Swedavia gick under hösten 2021 ut med en upphandling för samtliga enheter på Arlanda i enlighet med lagen om offentlig upphandling. Upphandlingen innefattade Apoteksgruppens två apotek på flygplatsen.

Apoteksgruppen var den aktör som kom ut som vinnare i upphandlingen för att bedriva apotek på flygplatsen och har därmed säkrat avtal för två apotek på Arlanda flygplats till och med år 2028. Det ena apoteket finner man på Arlanda, efter säkerhetskontrollen i Terminal 5 och det andra ligger på i SkyCity. Apoteket i SkyCity kommer fortsättningsvis erbjuda både egenvårdsprodukter och recept. På Arlandas nya marknadsplats i Terminal 5 etableras det en stor Apoteksshop med ett brett utbud utav egenvårdsprodukter med extra fokus på resor och livsstil.

Det blir nya förutsättningar för apoteken och där större lokalytor kommer innebära ett utökat sortiment för alla resenärer och kunder på plats.

-Det känns naturligtvis fantastiskt att fortsätta kunna vara tillgänglig för våra kunder på marknadsplatser som denna. Att finnas för kunden och erbjuda ett ännu större utbud av egenvårdsprodukter och recept vid planerade eller oplanerade inköp bidrar till en säker och trygg start på sin utresa eller ankomst.

Vi ser stor potential i den nya marknadsplatsen då vi tar oss ann två stora lokaler varav den ena kommer vara bra strategisk placerad även ur ett varumärkesperspektiv och kommer hjälpa oss bygga vårt varumärke starkare, säger Viktor Hjelmqvist, Etableringschef på Apoteksgruppen.

-Apoteksprodukter, allt ifrån receptbelagd medicin till t ex hygienartiklar i smarta reseförpackningar är en viktig del av flygplatsens utbud som service till våra resenärer. Vi ser mycket positivt på att få fortsätta vårt samarbete med Apoteksgruppen på Arlanda, säger Charlotte Ljunggren, Direktör Marknad och Försäljning på Swedavia.

Båda enheterna förväntas stå nybyggda och klara under våren 2023.Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen har närmare 200 apotek runt om i Sverige, med ett hjärta som klappar lite extra för vår lands- och glesbygd. Vi vill göra hälsa enkelt för alla våra kunder genom att erbjuda ett brett utbud av läkemedel, noga utvalda tjänster och produkter inom hälsa och skönhet samt rådgivning av våra kvalificerade farmaceuter. Apoteksgruppen möjliggör egenföretagande genom franchise och är den enda apotekskedjan i Sverige som har både kedjedrivna och franchisedrivna apotek. Med drygt tusen medarbetare gör vi skillnad tillsammans - varje dag! Vårt engagemang bygger på tre kärnvärden; att bry sig på riktigt, att ligga steget före, att göra verklig skillnad. Och vår vision är att bli Sveriges mest engagerade apotek där kunderna mår lite bättre. Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, norra Europas största apotekskoncern.

Kontaktpersoner

Linda Wakeham
Kommunikationschef Kronans Apotek
Linda Wakeham
PRESSKONTAKT