2022-10-20 09:00Pressmeddelande

Apoteksgruppens presenterar årets Julskafferi för 2022

I över 100 år har senap varit en jultradition på svenska apotek. Senapen har historiskt sett också använts som medicin för bland annat huvudvärk och magåkommor och har av tradition därför fortsatts att säljas på apotek. För att hylla denna jultradition lanserar Apoteksgruppen varje år en ny senapssmak tillsammans med tidigare senapsfavoriter och andra söta juldelikatesser. Nu presenterar Apoteksgruppen årets senapssmak för 2022 som har smaken konjak.

Genom åren har apotekare kommit fram med en rad unika och säkerligen hemliga recept för olika senapsorter. I år tog Apoteksgruppen fasta på detta och involverade sina olika apotek runt om i landet där dem tillsammans fick vara med och rösta fram sin favoritsmak när det kommer till senap. Ur denna tävling var det Apoteksgruppen Heby som kom ut som vinnare med sin originalsenap med smak av konjak. En senap som därför tar plats som årets nya senapssmak i Apoteksgruppens julskafferi 2022. Apoteksgruppens nya senapssmak beskrivs som en söt och grovkornig senap med mjuka toner av konjak.

Senapsfröerna i årets upplaga av Apoteksgruppens julsenap är odlade på Annelunds Gård i Hov och senapen är tillverkad på̊ ett hantverksmässigt sätt i Vadstena. Senapen är grovkornig och har en något kraftig smak med viss sötma med en fin karaktär från konjaken.

Senapen kommer även i 2 andra varianter; original, och apelsin/honung. Utöver den nya senapssmaken för 2022 så presenteras även 2 nya produkter till Apoteksgruppens Julskafferi; Tryffel med apelsinsmak och mandlar med smak av kardemumma. Totalt finns 15 olika produkter i Apoteksgruppens julskafferi.

- Det känns extra roligt i år att kunna presentera en julsenap där ett av våra apotek fått vara med och bestämma smaken. Senapen är både söt och kraftig i smaken och är en senap som lämpar sig perfekt till julbordet, säger Heléne Van Den Brink, Kategorichef EMV (egna märkesvaror) på Apoteksgruppen.

Andra goda produkter som erbjuds hos Apoteksgruppen är chokladtryfflar med eller utan havssalt. Lakritskulor med vit choklad och hallon, nougathjärtan, chai te, glöggarom och saffran.

Julsenapen med Konjakssmak säljs i förpackningar om 175 g, rekommenderat pris 49 SEK.

Produkterna beräknas att finnas på Apoteksgruppens apotek från och med 3 november.Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen har närmare 200 apotek runt om i Sverige, med ett hjärta som klappar lite extra för vår lands- och glesbygd. Vi vill göra hälsa enkelt för alla våra kunder genom att erbjuda ett brett utbud av läkemedel, noga utvalda tjänster och produkter inom hälsa och skönhet samt rådgivning av våra kvalificerade farmaceuter. Apoteksgruppen möjliggör egenföretagande genom franchise och är den enda apotekskedjan i Sverige som har både kedjedrivna och franchisedrivna apotek. Med drygt tusen medarbetare gör vi skillnad tillsammans - varje dag! Vårt engagemang bygger på tre kärnvärden; att bry sig på riktigt, att ligga steget före, att göra verklig skillnad. Och vår vision är att bli Sveriges mest engagerade apotek där kunderna mår lite bättre. Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, norra Europas största apotekskoncern.

Kontaktpersoner

Mickaela Borg
PR-ansvarig
Mickaela Borg

Relaterad media