2022-09-29 08:54Pressmeddelande

För 10:e året i rad sluter Apoteksgruppen upp i kampen mot bröst- och prostatacancer

Apoteksgruppen fortsätter sitt unika huvudpartnerskap tillsammans med Bröst- och Prostatacancerförbundet i kampanjen ”Enade mot cancer” med start 1 oktober. Likt förra året så frontas kampanjen även i år med sina egna medarbetare där syftet med kampanjen är att visa hur varje enskild individs insats gör skillnad, medarbetare som kund, när man står Enade mot cancer.

Varje år sedan 2013 säljer Apoteksgruppen rosa band och blå mustascher där varje krona oavkortat går till Bröstcancerförbundet och Prostatacancerförbundet. En insamlingskampanj som hittills har genererat i över 7 miljoner kronor till Prostatacancerförbundet och Bröstcancerförbundet.

Apoteksgruppen är den enda apotekskedjan som är huvudpartner till båda förbunden och kampanjen ”Enade mot cancer” pågår under hela oktober och november. I år firar man även 10-årsjubileum som huvudpartner med Prostatacancerförbundet som man samarbetat med sedan 2013. Samarbetet med Bröstcancerförbundet har pågått sedan 2011.

- Vi är så glada och tacksamma för det fina stöd vi får årligen från Apoteksgruppens kunder och medarbetare. Vårt långa samarbete, som i år firar 10 års jubileum, är mycket värdefullt för Prostatacancerförbundet. Med så långsiktiga partners har vi möjlighet att stärka och vidareutveckla samarbetet på ett helt fantastiskt sätt. Vi ser fram emot att ställa upp enade i kampen mot cancer, säger Per-Anders Nygård Kampanjledare för Mustaschkampen på Prostatacancerförbundet

- Vi är oerhört glada och tacksamma att ni på Apoteksgruppen, år efter år, säljer Bröstcancerförbundets rosa band och reflexer och genom det samlar in pengar till den livsviktiga bröstcancerforskningen. Tack för att ni står bakom Bröstcancerförbundet i kampen mot bröstcancer, säger Marit Jenset, generalsekreterare på Bröstcancerförbundet

Genom årets kampanj vill man än en gång belysa att varenda en av oss kan göra skillnad och att när många gör något så litet som att köpa ett band eller en mustasch eller lägga till 5 kr, så blir det något stort när man gör det tillsammans. Därav är vårt tema tillsammans är vi ”Enade mot cancer”.

Medverkande i årets kampanj är: Christina Norrby, apoteksägare och farmaceut Apoteksgruppen Visborg, Gotland. Jessica Liljenberg, apotekstekniker Apoteksgruppen Skutskär. Sajjad Ahmed, apoteksägare och farmaceut Apoteksgruppen Frösunda. Yohannes Girmay, apoteksägare och farmaceut Apoteksgruppen Skurup och Zarin Syed, Inköpskoordinator på Apoteksgruppen.

När: Under perioden 1 oktober till 30 november pågår försäljningen av rosa band och blå mustascher.
Var: Rosa band och blå mustascher säljs på alla Apoteksgruppens apotek i hela Sverige och på apoteksgruppen.se
Pris: Pris rosa band: 30 kr styck. Pris blå mustascher: 50 kr styck.
Vad: Apoteksgruppen är den enda apotekskedjan som är huvudpartner till både Bröstcancerförbundet och Prostatacancerförbundet genom att sälja rosa band och blå mustascher under hela oktober och november. Alla intäkter från försäljningen av rosa band och blå mustascher går oavkortat och specifikt till Bröstcancerförbundet och Prostatacancerförbundet.Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen har närmare 200 apotek runt om i Sverige, med ett hjärta som klappar lite extra för vår lands- och glesbygd. Vi vill göra hälsa enkelt för alla våra kunder genom att erbjuda ett brett utbud av läkemedel, noga utvalda tjänster och produkter inom hälsa och skönhet samt rådgivning av våra kvalificerade farmaceuter. Apoteksgruppen möjliggör egenföretagande genom franchise och är den enda apotekskedjan i Sverige som har både kedjedrivna och franchisedrivna apotek. Med drygt tusen medarbetare gör vi skillnad tillsammans - varje dag! Vårt engagemang bygger på tre kärnvärden; att bry sig på riktigt, att ligga steget före, att göra verklig skillnad. Och vår vision är att bli Sveriges mest engagerade apotek där kunderna mår lite bättre. Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, norra Europas största apotekskoncern.

Kontaktpersoner

Mickaela Borg
PR-ansvarig
Mickaela Borg

Relaterad media