2020-11-26 10:52Pressmeddelande

Kostnadsfria antikroppstester på Apoteksgruppen Åre och Järpen

null

I uppdrag av region Jämtland Härjedalen erbjuder nu Apoteksgruppen Åre och Järpen kostnadsfria antikroppstester för att öka tillgängligheten i regionen. Testerna kan genomföras på de som har varit symptomfria i minst 14 dagar.

Vi vill öka möjligheten för privatpersoner att enkelt testa om de har immunitet eller nyligen genomgången infektion. Tillsammans med region Jämtland Härjedalen ökar vi nu tillgängligheten så att fler kan testa sig vilket vi är väldigt glada över, säger Daniel Lindin, Sortiment- och inköpsdirektör på Apoteksgruppen.

Apoteksgruppen har sedan juni erbjudit antikroppstest på ett urval av sina apotek i ett samarbete med vårdgivaren Vaccina.

Vi är stolta över att tillsammans med Apoteksgruppen kunna erbjuda invånarna i Region Jämtland Härjedalen en säker och tillgänglig möjlighet att utföra ett antikroppstest. Det är glädjande att en region också ser fördelen med kapillära antikroppstester som vi anser är ett fullgott komplement till venös provtagning med fördelen att de ger snabba provsvar och är mer kostnadseffektiva, säger Pontus Kressner, VD för Docty och Vaccina.

Testet tas via ett kapillärt blodprov, genom ett stick i fingret. Efter cirka 15 minuter får kunden svar på om de utvecklat antikroppar mot Covid-19. Provsvaret visar om kroppens immunförsvar har reagerat på Covid-19 genom att visa om personen har skapat särskilda antikroppar mot viruset. Antikroppstestet är CE-märkt med 95% sensitivitet samt 100% specificitet.

Boka tid och läs mer på vaccina.se/jamtland-harjedalen

För ytterligare information, kontakta: 
Anna Bergstedt, Presskontakt Apoteksgruppen, anna.bergstedt@apoteksgruppen.se, 070-576 29 66.


Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, som är en internationell apotekskedja med apotek i Litauen, Lettland, Estland, Polen och Sverige. Euroapotheca är en av de största apoteksaktörerna i norra Europa med mer än 3800 anställda på drygt 670 apotek. I Sverige finns 197 apotek och ett 40-tal drivs privat av egenföretagare med stöd av Servicekontoret.

Kontaktpersoner

Anna Bergstedt
Marknads- och kommunikationsdirektör, Ansvarig för E-handel samt Pressansvarig
Anna Bergstedt