2022-10-05 09:11Pressmeddelande

Kronans Apotek och Apoteksgruppen går ihop under det gemensamma varumärket Kronans Apotek

Sverige får nu en ny stor apotekskedja när Apoteksgruppen och Kronans Apotek går ihop under det gemensamma varumärket Kronans Apotek. Den tidigare annonserade affären mellan Euroapotheca och Oriola stängdes den 3 oktober och den nya kedjan får en nettoomsättning på ca 12 miljarder SEK.

En fråga som engagerat de båda företagen ända sedan nyheten om den nya apotekskedjan kom tidigare i år är vilket eller vilka varumärken kedjan kommer att jobba med i framtiden. Utgångspunkten har varit två starka varumärken som medarbetare på både apoteken och servicekontoren byggt upp under många år. Den nya kedjan har nu valt varumärket Kronans Apotek. Förändringsarbetet mot det nya varumärket kommer att ta tid och inledas så fort en plan är satt.

”Kostnads- och effektmässigt är det inte försvarbart att jobba vidare med två varumärken. Vi har tittat på tillgängliga data och efter att ha sammanvägt alla parametrar så väljer vi att framåt utgå från Kronans Apotek som varumärke. Det är tydligt starkare av de två, såväl i fysiska butiker som online.” säger Tobias Karlsson, Marknads- och Kommunikationsdirektör.

”Nu kan vi inleda arbetet med att skapa ett gemensamt innehåll under ett varumärke. Vi har två fantastiska organisationer med en enorm kompetens och nu ska ett plus ett bli tre. Nu bygger vi en ny stark apotekskedja som kommer utmana marknadsledarna på riktigt.” säger Erik Sjögren, VD på den nya kedjan.

Presskontakt
Andreas Rosenlund, 070-3591058, andreas.rosenlund@kronansapotek.seOm Apoteksgruppen

Apoteksgruppen har närmare 200 apotek runt om i Sverige, med ett hjärta som klappar lite extra för vår lands- och glesbygd. Vi vill göra hälsa enkelt för alla våra kunder genom att erbjuda ett brett utbud av läkemedel, noga utvalda tjänster och produkter inom hälsa och skönhet samt rådgivning av våra kvalificerade farmaceuter. Apoteksgruppen möjliggör egenföretagande genom franchise och är den enda apotekskedjan i Sverige som har både kedjedrivna och franchisedrivna apotek. Med drygt tusen medarbetare gör vi skillnad tillsammans - varje dag! Vårt engagemang bygger på tre kärnvärden; att bry sig på riktigt, att ligga steget före, att göra verklig skillnad. Och vår vision är att bli Sveriges mest engagerade apotek där kunderna mår lite bättre. Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, norra Europas största apotekskoncern.

Kontaktpersoner

Mickaela Borg
PR-ansvarig
Mickaela Borg