2021-05-12 06:00Pressmeddelande

Mats Malmgren blir ny Regionchef i Stockholm på Apoteksgruppen

Mats Malmgren, ny Regionchef Apoteksgruppen. Foto: Hanna DewrangMats Malmgren, ny Regionchef Apoteksgruppen. Foto: Hanna Dewrang

Apoteksgruppen rekryterar Mats Malmgren som ny Regionchef. Tidigare ansvarige för Apoteksgruppen Stockholm, Leif Eriksson, tar över som Regionchef för Göteborg med omnejd. Mats tillträdde i mitten av april och kommer närmast från Head of Retail på Office Depot och har också tidigare erfarenhet från apoteksbranschen och då från Apotek Hjärtat där han var Area Manager under ett antal år.

Som Regionchef kommer Mats Malmgren att ha ett övergripande ansvar för Apoteksgruppens apotek i Stockholm med omnejd och driva utvecklingen framåt.  

- Mitt mål är att bidra till vår resa mot att bli den Apotekskedja som alla förknippar med ett genuint intresse för kunden och att vi bryr oss på riktigt. Vi vill hjälpa våra kunder att må bra i alla skeden i livet, säger Mats Malmgren, Regionchef Apoteksgruppen Stockholm.

Som första steg kommer Mats fokusera på att besöka apoteken för att lära känna sina medarbetare och få en större insikt i det dagliga arbetet samt utvecklingsområden.

- Först och främst vill jag träffa alla dem som verkligen gör oss till Apoteksgruppen, de som hjälper våra kunder varje dag. Sen ser jag en utmaning i att hjälpa kunden med det lilla extra. Vi har ett stort utbud av varor och tjänster som kan hjälpa våra kunder i vardagen, det vill jag att vi ska bli tydligare med. Apoteksgruppen är duktiga men man kan alltid bli bättre så jag vill få oss att lyfta regionen till nästa nivå, säger Mats Malmgren.


Mats Malmgren tillträdde sin tjänst den 12 april 2021.


Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen har närmare 200 apotek runt om i Sverige, med ett hjärta som klappar lite extra för vår lands- och glesbygd. Vi vill göra hälsa enkelt för alla våra kunder genom att erbjuda ett brett utbud av läkemedel, noga utvalda tjänster och produkter inom hälsa och skönhet samt rådgivning av våra kvalificerade farmaceuter. Apoteksgruppen möjliggör egenföretagande genom franchise och är den enda apotekskedjan i Sverige som har både kedjedrivna och franchisedrivna apotek. Med drygt tusen medarbetare gör vi skillnad tillsammans - varje dag! Vårt engagemang bygger på tre kärnvärden; att bry sig på riktigt, att ligga steget före, att göra verklig skillnad. Och vår vision är att bli Sveriges mest engagerade apotek där kunderna mår lite bättre. Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, norra Europas största apotekskoncern.

Kontaktpersoner

Anna Bergstedt
Marknads- och kommunikationsdirektör, Ansvarig för E-handel samt Pressansvarig
Anna Bergstedt

Relaterad media