2022-09-20 16:04Pressmeddelande

Med anledning av Läkemedelsverkets information att Apoteksgruppens apotek i Märsta stänger

Läkemedelsverket har 2022-09-19 beslutat om tillfällig stängning av ett apotek i Märsta. Apoteket bedömdes vid en inspektion ha allvarliga brister i verksamheten.

Apotekets ägare är franchisetagare i Apoteksgruppen och som nu arbetar aktivt med att säkerställa åtgärder så att apoteket inom kort kan öppna igen.

Apoteksgruppen ser allvarligt på händelsen och stöttar apoteksägaren i att komma till rätta med de brister som Läkemedelsverket har slagit ner på. Som apotekskedja arbetar Apoteksgruppen ständigt med att säkerställa högsta kvalitet i rutiner och processer. Det är därför av största vikt att vi får ordning på detta omedelbart samt grundligt utreder vad som brast.

Som stöd tillhandahåller Apoteksgruppen bland annat ett egenkontrollprogram för att säkerställa och underlätta efterlevnaden av kravet på egenkontroll.

Läkemedelsverket har inte några inkomna rapporter från kunder som besökt det aktuella apoteket.

- Vad bristerna rör sig om kan vi inte gå in på i detalj, med hänvisning till sekretess, men vi stöttar franchisetagaren i Märsta så att de så snart som möjligt kan komma till rätta med de brister som Läkemedelsverket funnit. Vår målsättning är givetvis att våra kunder fortsatt ska känna sig trygga och väl omhändertagna på alla apotek inom Apoteksgruppen, säger Birgitta Lange Sjöblom, Kvalitets- och hållbarhetsdirektör på Apoteksgruppen

Apoteksägaren arbetar nu för att rätta till bristerna varefter Läkemedelsverket kan komma att fatta ett nytt beslut.


Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen har närmare 200 apotek runt om i Sverige, med ett hjärta som klappar lite extra för vår lands- och glesbygd. Vi vill göra hälsa enkelt för alla våra kunder genom att erbjuda ett brett utbud av läkemedel, noga utvalda tjänster och produkter inom hälsa och skönhet samt rådgivning av våra kvalificerade farmaceuter. Apoteksgruppen möjliggör egenföretagande genom franchise och är den enda apotekskedjan i Sverige som har både kedjedrivna och franchisedrivna apotek. Med drygt tusen medarbetare gör vi skillnad tillsammans - varje dag! Vårt engagemang bygger på tre kärnvärden; att bry sig på riktigt, att ligga steget före, att göra verklig skillnad. Och vår vision är att bli Sveriges mest engagerade apotek där kunderna mår lite bättre. Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, norra Europas största apotekskoncern.

Kontaktpersoner

Linda Wakeham
Kommunikationschef Kronans Apotek
Linda Wakeham
PRESSKONTAKT