2022-01-31 08:00Pressmeddelande

Ny Försäljnings- och driftsdirektör på Apoteksgruppen

Nina Wyholt Gradin, tillträdande försäljnings- och driftsdirektör på ApoteksgruppenNina Wyholt Gradin, tillträdande försäljnings- och driftsdirektör på Apoteksgruppen

Nina Wyholt Gradin blir ny Sales and Operations Director i Apoteksgruppen och tillträder den 1 februari. Hon tar över rollen från Erik Sjögren som blir ny VD.

- Apoteksgruppen satsar på interna förflyttningar, att få lyfta sina talanger och fortsätta växa i bolaget tillsammans med dem. Det är oerhört glädjande att vi har funnit en sådan lösning även till denna roll och framför allt är det en ynnest att vi får fortsätta jobba med Nina och får behålla en sådan kompetent och driven kollega, säger Sofie Almqvist Gärtner, People & Culture Director.

Nina har lång erfarenhet från kommersiella befattningar inom retail-branschen. Hon började på Apoteksgruppen i januari 2017 som Regional Manager med uppdrag att identifiera försäljning och utvecklingsmöjligheter inom regionen. Nu närmast hade Nina titeln Head of Operations så hon har god insyn i bolagets styrkor, svagheter, möjligheter och utmaningar inom försäljning och drift. Arbetet som Försäljnings- och driftsdirektör blir ett naturligt nästa steg.

-Jag är väldigt glad att Nina tar över som försäljningsdirektör efter mig. Nina har inte bara varit starkt involverad i det arbete vi gjort tillsammans med försäljning- och driftsteamet, utan även själv drivit många viktiga delar. Hon har en särskild fallenhet för strategiskt tänkande och kan samtidigt vara operativ vid rätt tillfälle. Jag ser även fram emot att få in Nina i ledningsgruppen så hon kan bidra med sitt synsätt och erfarenhet även där, säger VD Erik Sjögren.

- Jag har ett stort hjärta för Apoteksgruppen och brinner verkligen för vår bransch och vårt viktiga samhällsuppdrag, vilket ger jobbet extra mening. Jag tror på ett inkluderande ledarskap och att coacha team och medarbetare mot starka resultat. Tillsammans ska vi ta oss an de möjligheter och utmaningar vi står inför. Vi ska utveckla våra kundmöten och har en tydlig plan för det som vi satte under hösten. Det ser jag fram emot, säger Nina Wyholt Gradin.Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen har närmare 200 apotek runt om i Sverige, med ett hjärta som klappar lite extra för vår lands- och glesbygd. Vi vill göra hälsa enkelt för alla våra kunder genom att erbjuda ett brett utbud av läkemedel, noga utvalda tjänster och produkter inom hälsa och skönhet samt rådgivning av våra kvalificerade farmaceuter. Apoteksgruppen möjliggör egenföretagande genom franchise och är den enda apotekskedjan i Sverige som har både kedjedrivna och franchisedrivna apotek. Med drygt tusen medarbetare gör vi skillnad tillsammans - varje dag! Vårt engagemang bygger på tre kärnvärden; att bry sig på riktigt, att ligga steget före, att göra verklig skillnad. Och vår vision är att bli Sveriges mest engagerade apotek där kunderna mår lite bättre. Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, norra Europas största apotekskoncern.

Kontaktpersoner

Linda Wakeham
Kommunikationschef Kronans Apotek
Linda Wakeham
PRESSKONTAKT