2022-09-15 09:00Pressmeddelande

Ny marknadsdirektör till Kronans Apotek och Apoteksgruppens nya apotekskedja

Tobias Karlsson, marknadsdirektörTobias Karlsson, marknadsdirektör

Det är nu klart vem som kommer att bli marknadsdirektör i den nya apotekskedjan som bildas i början av oktober genom samgåendet mellan Kronans Apotek och Apoteksgruppen. Det är Tobias Karlsson med bland annat erfarenhet från Max Hamburgerrestauranger och Ica.

Jag är väldigt glad över att Tobias Karlsson ansluter till denna spännande resa. Hans erfarenhet av att bygga starka varumärken samt ledaregenskaper kommer att göra skillnad för det nya bolaget.” säger Erik Sjögren, VD för den tilltänkta apotekskedjan.

Tobias Karlsson har lång erfarenhet som marknadsdirektör i flera olika bolag där profilering av Max som ett grönt varumärke med tydlig klimatprofil är välkänd. 2017, 2018 och 2019 utsågs han till vinnare i kategorin Snabbmat i Resumés tävling Sveriges Bästa Marknadschef.

Jag ser fram emot att lära mig en ny bransch med sina speciella förutsättningar. Det gemensamma bolaget med Kronans Apotek och Apoteksgruppen kommer att bli en stor spelare på apoteksmarknaden och det ska bli spännande att ta sig an den varumärkesresan, träffa alla kollegor och sätt i gång.” säger Tobias Karlsson.

Tobias Karlsson kommer att påbörja sin anställning så snart som möjligt.Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen har närmare 200 apotek runt om i Sverige, med ett hjärta som klappar lite extra för vår lands- och glesbygd. Vi vill göra hälsa enkelt för alla våra kunder genom att erbjuda ett brett utbud av läkemedel, noga utvalda tjänster och produkter inom hälsa och skönhet samt rådgivning av våra kvalificerade farmaceuter. Apoteksgruppen möjliggör egenföretagande genom franchise och är den enda apotekskedjan i Sverige som har både kedjedrivna och franchisedrivna apotek. Med drygt tusen medarbetare gör vi skillnad tillsammans - varje dag! Vårt engagemang bygger på tre kärnvärden; att bry sig på riktigt, att ligga steget före, att göra verklig skillnad. Och vår vision är att bli Sveriges mest engagerade apotek där kunderna mår lite bättre. Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, norra Europas största apotekskoncern.

Kontaktpersoner

Linda Wakeham
Kommunikationschef Kronans Apotek
Linda Wakeham
PRESSKONTAKT
Mickaela Borg
PR-ansvarig
Mickaela Borg

Relaterad media