2022-01-24 09:00Pressmeddelande

Ny VD på Apoteksgruppen

Erik Sjögren, tillträdande vd Apoteksgruppen, foto: Maria ÖstlinErik Sjögren, tillträdande vd Apoteksgruppen, foto: Maria Östlin

Tomas Kibildis, VD på Apoteksgruppen har valt att lämna sin tjänst för att fortsätta vidare inom Euroapotheca koncernen. Istället tar apotekskedjans nuvarande Försäljnings- och driftsdirektör Erik Sjögren över rollen och tillträder under januari månad. Erik kommer också ingå i Euroapothecas styrelse.

Erik Sjögren kom till Apoteksgruppen i juni 2019 med fokus på att bygga upp en kedjedrift, efter att bolaget varit en renodlad franchisekedja, samt utveckla den fysiska apotekskedjan som helhet. Han hade även som uppdrag att kommersialisera Apoteksgruppen tillsammans med övriga ledningsgruppen.  

Tomas Kibildis, avgående VD säger:

- Jag är glad att Erik Sjögren nu kan ta över rollen som VD. Han är redan väl insatt i vår verksamhet genom att ha haft ansvar för både försäljning och drift av våra fysiska apotek. Jag ser med tillförsikt på att han nu tar över VD rollen och att han kommer att förvalta den på ett bra vis och utveckla Apoteksgruppen vidare.

Tomas Kibildis fortsätter vidare inom Euroapotheca koncernen och blir VD för dess apotekskedja i Litauen, Eurovaistinė. Euroapotheca är en del av Vilnius Prekyba koncernen som i sin tur äger Apoteksgruppen sedan 2018.

Erik Sjögren har lång erfarenhet inom retail med diverse ledande roller på Adidas.

Jag är väldigt glad över förtroendet från våra ägare att driva Apoteksgruppen vidare. Apoteksgruppen har en stark företagskultur som har tagit oss långt redan. Jag är stolt över att få ta detta vidare med teamet och visa vad vi går för. Vi ser fortfarande många områden som vi kan förbättra gentemot våra kunder. För detta har vi en tydlig plan som vi satt under hösten. Detta ser jag fram emot att genomföra med teamet, säger Erik Sjögren.Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen har närmare 200 apotek runt om i Sverige, med ett hjärta som klappar lite extra för vår lands- och glesbygd. Vi vill göra hälsa enkelt för alla våra kunder genom att erbjuda ett brett utbud av läkemedel, noga utvalda tjänster och produkter inom hälsa och skönhet samt rådgivning av våra kvalificerade farmaceuter. Apoteksgruppen möjliggör egenföretagande genom franchise och är den enda apotekskedjan i Sverige som har både kedjedrivna och franchisedrivna apotek. Med drygt tusen medarbetare gör vi skillnad tillsammans - varje dag! Vårt engagemang bygger på tre kärnvärden; att bry sig på riktigt, att ligga steget före, att göra verklig skillnad. Och vår vision är att bli Sveriges mest engagerade apotek där kunderna mår lite bättre. Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, norra Europas största apotekskoncern.

Kontaktpersoner

Linda Wakeham
Kommunikationschef Kronans Apotek
Linda Wakeham
PRESSKONTAKT