2021-05-06 11:00Pressmeddelande

Tomas Stjernenfall blir ny säkerhetschef på Apoteksgruppen

Tomas Sternenfall, säkerhetschef på Apoteksgruppen. Foto: Hanna Dewrang. Tomas Sternenfall, säkerhetschef på Apoteksgruppen. Foto: Hanna Dewrang.

Apoteksgruppen vill jobba proaktivt och förebyggande med säkerhet i butik och anställer nu en säkerhetschef för uppdraget. Tomas Stjernenfall, tidigare säkerhetschef hos JC och Forex Bank, tillträdde rollen som säkerhetschef på Apoteksgruppen i början av maj. 

Tomas har varit aktiv inom säkerhetsbranschen i många år, han har lång erfarenhet av att jobba inom retail-branschen och vet hur man kan arbeta förebyggande och proaktivt för att minimera säkerhetsrisker vilket är viktiga områden för Apoteksgruppen.

– Uppdraget som säkerhetschef består av flera delar, i första hand att stödja våra apotek och medarbetare inom säkerhetsområdet. Tomas kommer även att arbeta med krishantering och stödja Apoteksgruppens ledning i säkerhetsfrågor, säger Birgitta Lange Sjöblom, kvalitets- och hållbarhetsdirektör på Apoteksgruppen.

Tomas kommer att börja med att skapa ett brett nätverk för att få mer insikt och kunskaper om Apoteksgruppen och dess apotek runt om i landet. På listan står även att påbörja en säkerhetsanalys, för att vid behov kunna skapa en åtgärdsplan och lägga en plan för det proaktiva arbetet.

– Apoteksbranschen står just nu mitt i en spännande transformation, där Apoteksgruppen lyckats etablera sig som en självklar aktör för framtidens utmaningar och möjligheter. Jag ser fram emot att få bidra med den erfarenhet jag har, på en spännande resa tillsammans med Apoteksgruppen, säger Tomas Stjernenfall, säkerhetschef på Apoteksgruppen.

Tomas Stjernenfall tillträdde sin tjänst den 3 maj 2021.

För ytterligare information, kontakta:
Anna Bergstedt
Presskontakt Apoteksgruppen 
anna.bergstedt@apoteksgruppen.se
Mobil: 070-576 29 66


Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen har närmare 200 apotek runt om i Sverige, med ett hjärta som klappar lite extra för vår lands- och glesbygd. Vi vill göra hälsa enkelt för alla våra kunder genom att erbjuda ett brett utbud av läkemedel, noga utvalda tjänster och produkter inom hälsa och skönhet samt rådgivning av våra kvalificerade farmaceuter. Apoteksgruppen möjliggör egenföretagande genom franchise och är den enda apotekskedjan i Sverige som har både kedjedrivna och franchisedrivna apotek. Med drygt tusen medarbetare gör vi skillnad tillsammans - varje dag! Vårt engagemang bygger på tre kärnvärden; att bry sig på riktigt, att ligga steget före, att göra verklig skillnad. Och vår vision är att bli Sveriges mest engagerade apotek där kunderna mår lite bättre. Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, norra Europas största apotekskoncern.

Kontaktpersoner

Anna Bergstedt
Marknads- och kommunikationsdirektör, Ansvarig för E-handel samt Pressansvarig
Anna Bergstedt

Relaterad media